0
Вход и Регистрация
Уважаеми клиенти, към момента срокът за изпълнение на поръчки е между 7 и 14 дни в зависимост от наличността на продуктите!

Цимицифуга изключително красив многогодишен ароматен храст - Cimicifuga Brunette

1 брой коренище

9.90 лв.

Изчерпан

Необикновенно,aроматно, многодишно с ПУРПУРНО ЛИЛАВИ листа. Височина 150-200см.Образува голяма туфа със снежно бели цветоносни стъбла. Вирее много добре на лека сянка. Разделете туфите на есен или напролет.Растението обича лека сянка и влажна почва.Засейте семената повърхностно във влажен субстрат при температура 22 град.С за около 6 седмици.След това преместете съда при ниска температура -4 до 0 градуса С в хладилник /не фризер/. След като започне покълването плавно повишавайте температурата да +10 град.С.Пикирайте при достигане на стеблото височина 7.5 см.Атрактивно дълго живеещо растение ,което развива напълно красотата си за няколко години.Недопустими са горещи места или лесно изсъхващи почви.

Този артикул си предлага във вид на коренище (bare root - гол корен) и се препоръчва временно засаждане в саксия, преди да бъде засаден на постоянното му място!

Изключително важно при засаждането на това коренище е да спазят следните условия: Дълбочината на засаждане да е много плитко, непосредствено под нивото на почвата, което да се случва при температура от 2-12 С и да не се полива през първите 7-10 дни след засаждане!

magnifier