0
Вход и Регистрация
Уважаеми клиенти, към момента срокът за изпълнение на поръчки е между 7 и 14 дни в зависимост от наличността на продуктите!
SALE 11%

Многогодишен ароматен невероятно красив Хименокалис за саксии - Hymenocallis festalis (Peruvian daffodil)

1 брой луковица

3.99 лв.

Произхожда от Южна Америка, Перу, Еквадор, Боливия и Африка. Това е многогодишно цвете от род луковични. Цветовете му са невероятно красиви и доставят радост на окото. Те са бели и са подобни на цветовете на нарциса и лилията. Това е причината и за другите му имена: перуански нарцис, летен нарцис, морски нарцис и паяковидна лилия. Цъфти в бял и жълт цвят в периода от месец май до месец септември. Подобно на красотата на цветовете, ароматът му е невероятен. Достига вис. 50 см. Като рязан цвят издържа много във ваза. О

бича слънце, но не и да бъде брулено от ветрове. Изберете му закътано слънчево място. Добре е да отглеждате цветето в саксии, понеже трудно призимува в нашите дворове. Така лесно ще може зимата да го приберете в къщи.

Предлага се във вид на луковици, които е желателно да се садят от февруари на закрито, а след средата на март, когато вече няма опастност от измръзване на окрито. Препоръчва се садене в саксии за по-лесно съхранение през зимата.

magnifier