0
Вход и Регистрация
Уважаеми клиенти, към момента срокът за изпълнение на поръчки е между 7 и 14 дни в зависимост от наличността на продуктите!

Цимицифуга грандиозен ароматен храст с тъмно лилави листа - Cimicifuga ramosa 'Hillside Black Beauty'

1 брой коренище

9.80 лв.

Изчерпан

Грандиозен многогодишен храст, който е много харесван, заради подобните на астилбе листа, които се оцветяват от зелено до тъмно бронзово пурпурно, почти черно. В края на лятото и началото на есента над растението се появяват ароматни цветове, които приличат на четка за почистване в нежно бяло. Много красиво изглеждат като рязан цвят във вазата и за букети. На третата си година растението ще достигне вис. 140-150 см. и ще образува туфа с размери 60-75 см. Вирее на слънце и полусянка в песъклива или глинеста почва. Издържа на слани - много студоустойчив и уникален сорт! Растението се предлага като гол корен, който през първите 4-6 седмици ще никне много бавно и трябва да сте внимателни да не го преполивате!

Този артикул си предлага във вид на коренище (bare root - гол корен) и се препоръчва временно засаждане в саксия, преди да бъде засаден на постоянното му място!

Изключително важно при засаждането на това коренище е да спазят следните условия: Дълбочината на засаждане да е много плитко, непосредствено под нивото на почвата, което да се случва при температура от 2-12 С и да не се полива през първите 7-10 дни след засаждане!

magnifier