0
Вход и Регистрация
Уважаеми клиенти, към момента срокът за изпълнение на поръчки е между 7 и 14 дни в зависимост от наличността на продуктите!

Еремурус Тропическа мечта в бяло - Eremurus Tropical dream white

1 брой коренище

7.90 лв.

Изчерпан

Вид на артикула

Този артикул се предлага във вид на коренище (bare root - гол корен) и се препоръчва временно засаждане в саксия, преди да бъде засаден на постоянното му място!

Градинско цъфтящо многогодишно с месести сочни коренища. Еремурусите (Eremurus) са много атрактивни. Образуват приземна розетка от листа, широки 8-10 см и дълги около 1 метър. От центъра на розетката излизат стъблата, по които няма листа. Завършват с красиви от 40 до 120 см дълги съцветия. От всички страни те са богато осеяни с дребни нежни цветове. Цъфтежът им започва последователно отдолу нагоре. Запазват декоративните си качества повече от 30 дни. За да се развиват добре, еремурусите трябва да се засаждат на обрабатени до 30-40 см , задържащи влагата почви. Излишната вода причинява загниване на сочното коренище. Основната грижа за еремурусите през пролетта и в началото на лятото е да се осигурят достатъчно хранителни вещества в почвата. Полива се при необходимост. Почвата около растенията се поддържа чиста от плевели и без кора. Скоро след прецъфтяването започва периодът на покой. Тогава растенията не се поливат. Добре е да се зазимят като се покрият със сламест оборски тор. Така се предпазват от евентуални измръзвания през зимата. Рано напролет покривния материал старателно се отстранява. Засаждате внимателно паякообразното коренище на дълбочина 7-8 см, без да поврежсате корените и с короната нагоре.  

Код: 1170 Категория:
magnifier