0
Вход и Регистрация
Уважаеми клиенти, към момента срокът за изпълнение на поръчки е между 7 и 14 дни в зависимост от наличността на продуктите!

Божур Малинова мелба единствен трицветен и в топ пет на класациите - Paeonia Raspberry sundae

1 брой коренище

18.90 лв.

Изчерпан

Характеристика, засаждане и отглеждане

Този артикул си предлага във вид на коренище (bare root - гол корен) и се препоръчва временно засаждане в саксия, преди да бъде засаден на постоянното му място! Изключително важно при засаждането на божура е  дълбочината на засаждане да е такава, че цветните пъпки на коренището да бъдат на нивото на почвата, което да се случва при температура от 2-12 С! Основното изискване при божура е мястото да е слънчево или слабо засенчено. Почвата е препоръчително да е богата, отцедлива, тъй като задържането на вода може да доведе до загниване на коренището. Въпреки че растенията могат да останат на едно място повече от 50 до 100 г., най-добре е след 7-8 години туфите да се разделят и подмладят. През лятото не изискват много грижи, а единствено почвата да се почиства от плевели. В никакъв случай стъблата не трябва да се изрязват преди листата да почнат да пожълтяват. Засаждането на божура става на пролет или есен, като е желателно коренищата да се садят много плитко - кореновата шийка не трябва да е на повече от 2,5 см. под повърхността. Напълно студоустойчиви при нашите климатични условия.  

Уникален ранен божур с цвят на малинова мелба! Изцяло кичестите кремави цветове се преливат в нежен малинов цвят към центъра и ухаят с неустоим аромат! Вис. 75-90 см. Храстовидните божури, към която група спада този сорт са любимите на градинарите цветя, които в края на пролетта ще Ви наградят с огромни, цветни и ароматни цветове. Растенията образуват изправени храсти с тъмно зелени листа, които са трайни през целия сезон. Божурите рядко се налага да бъдат разделяни или местени, но ако това е необходимо, за предпочитане е да става през есента. Виреят най-добре на изцяло слънчева позиция. Отрежете старите стебла ниско до земята към края на есента, с цел предпазване от болести.

ПРЕДВАРИТЕЛНА ПОРЪЧКА!

Този артикул ще бъде наличен след средата на феруари 2020 г.!

Код: 558 Категория:
magnifier