0
Вход и Регистрация
Уважаеми клиенти, към момента срокът за изпълнение на поръчки е между 7 и 14 дни в зависимост от наличността на продуктите!

Оксалис екстравагантен Златна шапка многогодишен - Oxalis versicolor Golden cape

3 броя луковици

3.90 лв.

Изчерпан

Засаждане, отглеждане и съхраняване

Многогодишно. Предлага се във вид на луковици. Преди да дойде моментът за тяхното засаждане (в градина или саксия) е желателно да се съхраняват по следния начин: на тъмно, сухо и проветриво място при температура 5-8 градуса. При невъзможност да осигурите тези усовия, Ви съветваме да засадите във временни саксии, сандъчета и тн.

Много нестандратен и екстарвагантен сорт оксалис. Цветовете са лимонено жълти с червени ивици от външната част от усуканите като фуния цветове. През деня на слънчевата светлина ще се разтваря и разкрива искрящо жълто гърло, като вечерта ще се затвори отново. Може да се сади и през есента и през пролетта. Ако го садите през пролетта, то ще има възможността да се установи в градината и заякне, за да може да презимува. Ако садите през есента, е желателно да го садите в саксия, а на пролет може да прехвърлите в градината след като вече няма опастност от слана и измръзване. Образува малки туфи с размер около 20-25 см. с подобни на детелина листа. Достига вис. 8-10 см. Вирее изцяло на слънце или на шарена сянка. Многогодишно.

Код: 3003 Категория:
magnifier