0
Вход и Регистрация
Уважаеми клиенти, към момента срокът за изпълнение на поръчки е между 7 и 14 дни в зависимост от наличността на продуктите!

Най-вкусната и ранна старинна ягода Мице Шиндлер ароматна и сладка - Fragaria x ananassa Mieze Schindler

1 брой вкоренен разсад

3.99 лв.

Вид на артикула

Този артикул се предлага във вид на коренище (bare root - гол корен) и се препоръчва временно засаждане в саксия, преди да бъде засаден на постоянното му място!

Повече от 100 години Мице Шиндлер е считана за истинско градинско бижу от множество градинари, заради невероятния си вкус и специален външен вид. Създадена от немският агроном Ото Шиндлер през 1920 год. Плодовете приличат повече на малина, защото са тъмно червени и също така са с по-кръгла и релефна форма и по-тъмно червени. Подобно на малината откъсването трябва да бъде по-внимателно, защото плодовете са с по-нежна текстура, поради което са и по-подходящи за директна консумация. Изцяло студоустойчивите растенията изискват много слънце и обилно, но не прекомерно поливане. Достигат височина 10-20 см. и се разпростират на около 20-30 см. Богати са на Витамини С и В, фосфор и калий. Позната е още като Strasberry, което е комбинация от имeната на Rasberry (малина) и  Strawberry (ягода).

Този артикул си предлага във вид на коренище (bare root - гол корен) и се препоръчва временно засаждане в саксия, преди да бъде засаден на постоянното му място!

Код: 2169 Категория:
magnifier