0
Вход и Регистрация
Уважаеми клиенти, към момента срокът за изпълнение на поръчки е между 7 и 14 дни в зависимост от наличността на продуктите!

Най-розовият ирис Парти рокля звезда засаден в саксия - Iris Germanica Party dress

1 брой коренище

4.50 лв.

Изчерпан

Вид и засаждане

Този артикул си предлага във вид на коренище (bare root - гол корен) и се препоръчва временно засаждане в саксия, преди да бъде засаден на постоянното му място! Изключително важно при засаждането е дълбочината на засаждане да е такава, че короната на коренището да е на нивото на почвата, което да се случва при температура от 2-12 С и да се полива редовно през първите 7-10 дни след засаждане!

Характеристика

Високите ириси от вида Германика, към която група принадлежи този сорт са невероятно красиви и очарователни многогодишни и малко други цветя могат да се похвалят с толкова голямо разнообразие от форми и цветова гама. Те образуват красиви гладки листа, които растат на туфи и с всяка година се разрастват все повече. Подходящи за засаждане в градински лехи и покрай бордюри, те са особено ефектни, когато се комбинират с други многогодишни като декоративни треви и тн. Любими на всички градинари, защото са много лесни за отглеждане, иключително устойчиви на всякакви почви, засушаване и ниски температури. Виреят най-добре на слънце, но понасят и сянка. Вис. 70-80 см. Цъфтят май-юни. Могат да се садят както през пролетта, така и на есен. Многогодишни и изцяло зимоустойчиви при нашите климатични условия.

Този ирис ще бъде звездата във вашата градина. Носител на награди сорт с едри идеално оформени копринени цветове в коралово розово и леко мандаринено в гърлото. Расте бързо и цъфти обилно. Достига 90 см. Ненадминат сред останалите сортове ириси по форма, цвят, растеж и цялостна красота, която завладява сърцата!

Код: 803 Категория:
magnifier