0
Вход и Регистрация
Уважаеми клиенти, към момента срокът за изпълнение на поръчки е между 7 и 14 дни в зависимост от наличността на продуктите!
SALE 33%

Лилилум кичест ароматен жълт - Lilium double yellow

1 брой луковица

Original price was: 4.50 лв..Current price is: 3.00 лв..

Изчерпан

Засаждане, отглеждане и съхраняване

Многогодишно и напълно зимоустойчивост при нашите климатични условия!Предлага се във вид на луковици в периода февруари-май и отново през септември-декември! Ако температурите не позволяват засаждане на открито, е препоръчително луковиците да се садят временно в саксия, след което да бъдат прехвърлени в градината на постоянното им място! Желателно да се садят на дълбоко, ориентировъчно два пъти и половина колкото е височината на луковицата (около 10-15 см.) при температура от 2-12 С!

Кичест жълт лилиум; височина 50 см; цъфти през цялото лято

Желателно е да се отглежда на слънчево и защитено от вятър място. Лилиумът е луковично растение и се сади по принцип на средна дълбочина. Най-добре се хваща в периода март-април или наесен - през октомври-ноември. При засаждане дъното на саксията се посипва с едър пясък, корените се разпростират и между тях също се посипва пясък. Най-подходяща е умерено песъчливата пръст, богата на хумус. Добре е и да прибавите чернозем, примесен с листа. Растенията се поливат редовно и обилно и от време на време се поръсват с течен тор.

Код: 1114 Категория:
magnifier