0
Вход и Регистрация
Уважаеми клиенти, към момента срокът за изпълнение на поръчки е между 7 и 14 дни в зависимост от наличността на продуктите!

Кичест ирис Конкорд с огромни 15 см цветове - Iris Sibirica Concord crush

1 брой коренище

5.50 лв.

Вид и засаждане

Този артикул си предлага във вид на коренище (bare root - гол корен) и се препоръчва временно засаждане в саксия, преди да бъде засаден на постоянното му място! Изключително важно при засаждането е дълбочината на засаждане да е такава, че короната на коренището да е на нивото на почвата, което да се случва при температура от 2-12 С и да се полива редовно през първите 7-10 дни след засаждане!

Характеристика

Принадлежи към т.нар. група Сибирски ириси, които са силно зимоустойчиви до -40 С! Уникални тревисти многогодишни, които изглеждат страхотно, цъфтят по-продължително от другите ириси, много лесни за отглеждане, с почти никаква нужда от грижи! Срещат се във разновидни форми, цветове и височина (срещат се както по-високи 60-120 см., така и сортове джуджета), а ярко зелените им листа са също голяма част от удивителния ефект, защото остават свежи и зелени през целия летен сезон, дълго след като прецъфтят! Цъфтят в периода късна пролет и началото на лятото - по-рано от Японските ириси Енсата, но по-късно от брадатите Ирис Германика. Виреят най-добре на слънце или полусянка - ще понесат и повече сянка, но това ще повлияе на цвета им. Предпочитат влажна почва, но биха понесли и засушаване!

Този кичест Ирис ще направи зашеметяващо впечатление със своите виолетово сини цветове в ранно-лятната Ви градина! Предпочита влажни почви и много слънце, но веднъж установил се в градината Ви, няма да изисква специални грижи! Вис.60-70 см.

 

Код: 1433 Категория:
magnifier