0
Вход и Регистрация
Уважаеми клиенти, към момента срокът за изпълнение на поръчки е между 7 и 14 дни в зависимост от наличността на продуктите!

Хоста с къдрави златисто зелени листа - Hosta golden meadows

1 брой коренище

7.90 лв.

Изчерпан

Засаждане и отглеждане

Хостите са сред най-популярните сенколюбиви изцяло студоустойчиви и многогодишни растения. Те са невзискателни към факторите на растеж и отлично се съчетават с повечето декоративни растения. Напролет е най-подходящият сезон за засаждане на коренището. Ако имате старо растение, пак през пролетта - през април, може да разделите туфата и да разсадите хостата. Засадените млади растения през първата година се нуждаят от редовно поливане. Хостите се развиват добре на влажни, богати, неутрални или слабо кисели почви. Кореновата им система е мощна, което ги прави достатъчно сухоустойчиви. Закривайки големи пространства със своите листа, те на практика не се нуждаят от окопаване на почвата и борба с плевелите. Почти не се нападат от болести, но във влажна пролет могат сериозно да бъдат застрашени от голи охлюви, срещу които трябва да се заложат отровни примамки. Предлагаме Ви изцяло натурален Еко продукт за борба с охлюви!

Вид на артикула

Този артикул се предлага във вид на коренище (bare root - гол корен) и се препоръчва временно засаждане в саксия, преди да бъде засаден на постоянното му място!

Този сорт е с много специфични вълнообразни и леко извити листа. Листата са с ярко жълт център и синкаво-зелени по края. С напредването на лятото синият цват постепенно преминава в зелено, а жълтият център потъмнява. При условие че се подсигури достатъчно светлина, златистият цвят ще се запази. През пролетта цъфти с бели цветчета. Ви.65-70 см. Винаги сме се възхищавали на този уникално красив сорт и най-накря можем да го предложим на нашите клиенти! Многогодишно и зимоустойчиво. Изключително подходящо за сянка. Образува храст с красиви и едри листа и височина и диаметър около 50 см. Основни хранителни вещества за хостата са органичните. Те се внасят през пролетта чрез пулчиране с компост или огнил оборски тор. Не е желателно да мулчирате със стърготини или дървесна кора. 

Този артикул си предлага във вид на коренище (bare root - гол корен) и се препоръчва временно засаждане в саксия, преди да бъде засаден на постоянното му място!

Код: 2385 Категория:
magnifier