0
Вход и Регистрация
Уважаеми клиенти, към момента срокът за изпълнение на поръчки е между 7 и 14 дни в зависимост от наличността на продуктите!

Божур Кора Луиз итох здрави стъбла и над 50 цвята на растение - Paeonia Itoh Cora Luise

1 брой коренище

25.90 лв.

Изчерпан

Характеристика, засаждане и отглеждане

Този артикул си предлага във вид на коренище (bare root - гол корен) и се препоръчва временно засаждане в саксия, преди да бъде засаден на постоянното му място! Изключително важно при засаждането на божура е  дълбочината на засаждане да е такава, че цветните пъпки на коренището да бъдат на нивото на почвата, което да се случва при температура от 2-12 С! Основното изискване при божура е мястото да е слънчево или слабо засенчено. Почвата е препоръчително да е богата, отцедлива, тъй като задържането на вода може да доведе до загниване на коренището. Въпреки че растенията могат да останат на едно място повече от 50 до 100 г., най-добре е след 7-8 години туфите да се разделят и подмладят. През лятото не изискват много грижи, а единствено почвата да се почиства от плевели. В никакъв случай стъблата не трябва да се изрязват преди листата да почнат да пожълтяват. Засаждането на божура става на пролет или есен, като е желателно коренищата да се садят много плитко - кореновата шийка не трябва да е на повече от 2,5 см. под повърхността. Напълно студоустойчиви при нашите климатични условия.  

Сорт много по-зимоустойчив от дървовидните божури и с

много едри полукичести ароматни 20 см цветове в бледо лилаво с леки лавандулови окраски и по-тъмно гърло. Листата му са лъскави. Цъфти обилно след цъфтежния период на другите божури за около 3-4 седмици. През цъфтежния период цъфти с над 50 броя цвята. Стеблата му са много здрави и нямат нужда от подпори. Прекрасен избор за букети. Издържа до -35 градуса и е с много компактна форма.

Итох (Itoh Paeony) са група божури кръстоска между храстовидни и дървовиден божур. Отличават се с по-здраво стебло, което не позволява на цвета да се пречупва. Много лесни за отглеждане и с по-продължителен цъфтеж. На есен надземната част на растението отмира и напролет се появява отново.

Код: 225 Категория:
magnifier