0
Вход и Регистрация
Уважаеми клиенти, към момента срокът за изпълнение на поръчки е между 7 и 14 дни в зависимост от наличността на продуктите!

Божур ароматен Хавай награден в цвят праскова - Paeonia Hawaiian coral

1 брой коренище

18.90 лв.

Изчерпан

Характеристика, засаждане и отглеждане

Този артикул си предлага във вид на коренище (bare root - гол корен) и се препоръчва временно засаждане в саксия, преди да бъде засаден на постоянното му място! Изключително важно при засаждането на божура е  дълбочината на засаждане да е такава, че цветните пъпки на коренището да бъдат на нивото на почвата, което да се случва при температура от 2-12 С! Основното изискване при божура е мястото да е слънчево или слабо засенчено. Почвата е препоръчително да е богата, отцедлива, тъй като задържането на вода може да доведе до загниване на коренището. Въпреки че растенията могат да останат на едно място повече от 50 до 100 г., най-добре е след 7-8 години туфите да се разделят и подмладят. През лятото не изискват много грижи, а единствено почвата да се почиства от плевели. В никакъв случай стъблата не трябва да се изрязват преди листата да почнат да пожълтяват. Засаждането на божура става на пролет или есен, като е желателно коренищата да се садят много плитко - кореновата шийка не трябва да е на повече от 2,5 см. под повърхността. Напълно студоустойчиви при нашите климатични условия.  

Многократен носител на награди сорт Хавайски корал ще е сред първите божури да цъфти на пролет с уникално красиви розово коралови цветове. Неустоми и ароматен този божур ще спре дъха Ви с нвероятна гледка от преливащите нюанси на розово, коралово и прасковено, които с напредването на цъфтежа ще се променят и ще изпъкват сред всички останали цветя в градината Ви. Много здрави стъбла и обилен цъфтеж. Вис. 60-90 см. Прекрасен за букети и вази.

Код: 2804 Категория:
magnifier