0
Вход и Регистрация
Уважаеми клиенти, към момента срокът за изпълнение на поръчки е между 7 и 14 дни в зависимост от наличността на продуктите!

Ароматна хоста с шарени листа Витраж златен медал 2006 год. - Hosta Stained Glass

1 брой коренище

9.50 лв.

Засаждане и отглеждане

Хостите са сред най-популярните сенколюбиви изцяло студоустойчиви и многогодишни растения. Те са невзискателни към факторите на растеж и отлично се съчетават с повечето декоративни растения. Напролет е най-подходящият сезон за засаждане на коренището. Ако имате старо растение, пак през пролетта - през април, може да разделите туфата и да разсадите хостата. Засадените млади растения през първата година се нуждаят от редовно поливане. Хостите се развиват добре на влажни, богати, неутрални или слабо кисели почви. Кореновата им система е мощна, което ги прави достатъчно сухоустойчиви. Закривайки големи пространства със своите листа, те на практика не се нуждаят от окопаване на почвата и борба с плевелите. Почти не се нападат от болести, но във влажна пролет могат сериозно да бъдат застрашени от голи охлюви, срещу които трябва да се заложат отровни примамки. Предлагаме Ви изцяло натурален Еко продукт за борба с охлюви!

Вид на артикула

Този артикул се предлага във вид на коренище (bare root - гол корен) и се препоръчва временно засаждане в саксия, преди да бъде засаден на постоянното му място!

Образува  голяма туфа с вис. 30-60 см и ширина 60-90 см. Листата са леко изпъкнали и овални в златисто жълта окраска с неравномерна тъмна зелена ивица по краищата и силно подчертани вени. През лятото над листата ще се покажат едри светло лилави ароматни цветове с вис. 75 см. Лесен и непретенциозен за отглеждане сорт, подходящ и за големи контейнери. Носител на няколко награди, сред които Хоста на годината за 2006 г.Може да се засади и на слънчеви места, както и е по-устойчива на нападението на охлюви.

Код: 2774 Категория:
magnifier